Monitorering
Søg i vejledningerne:
- 1 Monitorering
- 1.1 Tabellen
- 1.2 Filtrering
- 1.2.1 Filtrering på “Kolonner”
- 1.2.2 Filtrering på “Rækker”
- 1.3 Ikoner
- 1.4 Borger-ID
- 2 Håndter en opgave
- 3 Indtast måling
- 4 Efterladte opgaver
Monitorering
Siden “Monitorering” viser alle målinger og besvarelser over tid, for den borger du har valgt at monitorere. Her kan du danne dig et overblik over borgerens data (målinger og besvarelser) og kvittere for en opgave, når du har taget stilling til de indsendte data.
Tabellen har kolonner for hver aktivitet, der indsendes, både de planlagte og valgfrie aktiviteter. Det vil sige, at der også vises en kolonne, hvis borgeren glemmer at sende data ind eller hvis data ikke kan triageres grundet et fejlscenarie*.
*Fejlscenarier er indsendte målinger/svar, der ikke kunne beregnes/triageres grundet en fejl eller en manglende reference-værdi. Oplever du et fejlscenarie, som ikke skyldes en manglende udfyldt reference-værdi, skal du indberette det til din landsdels supportfunktion.
Tabellen
Data vises i kronologisk rækkefølge, fra venstre mod højre, efter nyeste indsendelsesdato og tidspunkt.
Hver række i tabellen repræsenterer en type af indsendt data fx et spørgsmål eller en måletype.
Hvis der er flere rækker og kolonner, end der kan vises på et skærmbillede, skal du scrolle til siden og/eller ned for at få vist al data.
Husk, at du kan benytte zoom funktion for at se flere/færre kolonner ad gangen.
På Windows og Linux benyttes: “Ctrl og +” eller “Ctrl og -”
På Mac benyttes: “⌘ og +” eller “⌘ og -”
Hver gang borgeren trykker "Indsend" efter en endt aktivitet, oprettes en kolonne. Det vil sige, at en kolonne afspejler det antal spørgsmål eller målinger, der findes i en given aktivitet. Det kan derfor både være grupper med flere målinger og spørgsmål eller enkeltmålinger, alt efter hvad der indgår i aktiviteten.
Der oprettes også en kolonne hvis borgeren ikke har indsendt en skemalagt aktivitet. Kolonnen for “Ikke indsendt” forsvinder automatisk hvis borgeren senere udfører aktiviteten, men kun hvis medarbejderen ikke allerede har kvitteret herfor.
Filtrering
Du kan filtrere tabellen på forskellige parametre eller søge efter specifikke datoer til højre over tabellen.
Klik på knappen “Filtrer monitorering” for at åbne filtreringsmenuen. Vælg om du vil filtrere på “Kolonner” eller “Rækker”. Sæt flueben ved de aktiviteter, som du ønsker vist og godkend dine valg på knappen “Filtrer”.
Når tabellen viser filtreret data, er dette markeret med en gul advisering i venstre side af skærmen.
Du kan redigere dine valgte filtre ved at genåbne menuen og flytte de satte flueben efter behov.
Du kan rydde alle filtre ved at klikke på knappen “Ryd filtre”, som kun ses ved siden af “Filtrer”, når et eller flere filtre er valgt.
Filtrering på “Kolonner”
Ved filtrering på “Kolonner”, kan du kvittere for opgaver.
Ved “Kolonner” kan du udover aktiviteter også vælge at få vist aktivitetsstatus fx “Ikke-indsendte” og kvitteringsstatus fx “Mangler kvittering”.
Filtrering på “Rækker”
Ved filtrering på “Rækker” kan nogle af de spørgsmål, som borgeren svarer på, bevidst være udeladt fra tabellen. Fx kan spørgsmål som "Har du brug for at læse vejledningen? (Ja/Nej)" være sorteret fra. Du kan dog stadig vælge at se disse skjulte spørgsmål ved at tilvælge filtreringsmuligheden "Vis de spørgsmål, der er skjulte i planen”.
Du kan også vælge at filtrere de celler fra, der “er tomme” og kun se de celler, der indeholder et resultat eller et svar.
Ikoner
Ikoner for triageringsfarver
Målinger og spørgeskemasvar triageret som “Grøn”, vises det ikke med farveindikator på de enkelte rubrikker i tabellen på monitoreringsoverblikket. Hvis alle målinger og spørgeskemasvar i en kolonne er “grønne” vises dette over knappen for kvittering (kvitteringsbaren).
Derimod vises triageringsfarverne “Rød” og “Gul” i de enkelte rubrikker.
Du kan se grænseværdierne for en måling, hvis du klikker på triageringsfarven i rubrikken. Herved fremkommer et tooltip, der viser hvordan grænseværdierne er indstillet.
Triageringsfarverne afspejler grænseværdisættet på det tidspunkt borgeren har indsendt sin besvarelse eller måling. Derfor kan samme svar/værdi, over tid, have udløst forskellige triageringsfarver.
Ikon for ekstramåling
Hvis borgeren har indsendt en ekstramåling, vil dette fremgå som “Ekstra” i kolonnens overskrift.
Ikon for aktivitet uden triagering
Hvis borgeren indsender en måling eller en opgave, der er oprettet uden triagering, vil denne optræde i kolonnen som blå. Det kan fx være en rejse-sætte-sig-test.
Ikon for borgerkommentar
En taleboble i forbindelse med et måleresultat viser, at borgeren har tilføjet en kommentar, mens aktiviteten blev udført. Hold musen over ikonet for at læse kommentaren.
Hvis borgeren har skrevet en kommentar til en kombineret måling fx iltmætning og puls, vil der i monitoreringsoverblikket fremkomme to ens kommentarer.
Ikon for manglende data
Der findes fire typer manglende data:
Ikke-indsendt data
Hvis en borger ikke indsender en planlagt aktivitet til tiden, vil kolonnen blive grå og mærket som "Ikke indsendt". Systemet registrerer borgerens manglende aktiviteter to gange dagligt. Derfor vil du ikke nødvendigvis modtage besked om dette præcist når en aktivitet er overskredet.
Oversprunget aktivitet
Hvis en borger har sprunget over en måling/spørgsmål i en aktivitet, vises det i tabellen som et ikon til højre i cellen. Du kan pege på ikonet med musen og få forklaret betydningen med et tooltip.
Fejlscenarie
En celle med et “!” ikon i en kolonne af indsendte målinger, betyder at data ikke kunne beregnes eller triageres af systemet. Hvis du klikker på ikonet, kan du få et tooltip, der uddyber fejlen. Hvis fejlen ikke kan rettes af dig, skal du kontakte din lokale supportorganisation.
Tom celle
Hvis en celle er tom, betyder det enten, at en måling eller et spørgsmål ikke er blevet præsenteret for borgeren enten på grund af en forgrening i et spørgeskema eller fordi det på et tidspunkt har været en del af aktiviteten, men ikke længere er det.
Det kan også betyde, at borgeren har været præsenteret for et spørgsmål af typen “Vis tekst”, som nogen gange anvendes til at give en information før det rigtige spørgsmål/måling kommer.
Ikon for fejl på aktivitetsniveau
Sker der en fejl på aktivitetsniveau, vises et lille mærkat, hvori der står “Fejl”.
Borger-ID
Du kan se en specifik borgers tekniske ID i bunden af venstre sidepanel. Borger ID skal fx anvendes, hvis du skal indrapportere en fejl fra den specifikke borgers monitoreringsside. Du kan markere og kopiere Borger-ID herfra.
Håndter en opgave
Du håndterer en opgave ved at forholde dig til borgerens data i monitoreringstabellen. Hvis du har brug for at se historisk data, kan du få overblik over trends og tendenser under siden “Målinger” i sidepanel. Når du har forholdt dig fagligt til borgerens data og ageret på passende vis, kvitterer du for kolonnen.
Kvittering
Kolonner, der mangler at blive kvitteret for, er markeret med en tynd blå indikatorstreg over den pågældende kolonne.
Derudover er “Kvittér”-knappen nederst i kolonnen tydelig blå, når der mangler kvittering.
Over “Kvittér”-knappen vises antallet af triageringer i kolonnen fx røde triageringer. Vær opmærksom på det ikke er muligt at genaktivere knappen, hvis du først har klikket på den.
Når en opgave er kvittereret, er det muligt at trykke på de tre lodrette punkter til højre for knappen for at se, hvem der har kvitteret for opgaven samt hvornår. Ved tryk på ikonet lige til højre for denne information kan teksten kopieres til udklipsholderen.
Kvittér alle opgaver med grøn triagering
I nederste venstre hjørne af monitoreringsoverblikket, er det muligt at kvittere for samtlige opgaver med grøn triagering for den pågældende borger. Ved klik på “Kvittér alle grønne” har medarbejderen mulighed for at fortryde eller bekræfte valget.
Bemærkning
Du kan tilføje en bemærkning til en igangværende opgave. Bemærkningen vises under kolonnen “Seneste bemærkning” på forsiden “Opgaver”. Opret en bemærkning ved at klikke på blyantikonet ved siden af “Kvittér”-knappen. Det er kun medarbejdere i dit behandlerteam, der kan se bemærkningen. Den kan ikke ses af borgeren. Vær opmærksom på at hvis du forlader siden uden at tilføje bemærkningen, så slettes indholdet heri.
Når alle borgerens opgaver er kvitteret for, fremgår borgeren ikke længere af opgavelisten, men du kan finde de oprettede bemærkninger i monitoreringstabellen under bemærkningsikonet.
Vær opmærksom på at bemærkninger ikke skal forveksles med “Noter”, som tilgås fra sidepanelet. Spring til sektionen Noter
Indtast måling
Medarbejderen kan manuelt indtaste målinger ved at klikke på knappen “Indtast måling” foroven til højre i monitoreringsoverblikket. Der kan kun indtastes måletyper, som indgår i borgerens planer.
OBS: Hvis en plan er pauseret er knappen ikke synlig.
I sidepanelet “tilføj ekstra måling” vælges plan og aktiviteter for den/de målinger, der skal indtastes.
OBS: fravalgte aktiviteter i en plan er ikke synlige.
Når der er angivet dato og tidspunkt samt måleværdi, kan måling tilføjes og fremgår herefter i monitoreringsoverblikket. Der kan tilføjes en kommentar til en indtastet måling, som efterfølgende vil fremgå i tabellen under Målinger.
Hvis aktiviteten indeholder flere målinger, fx 2 iltmætningsmålinger, men der kun indtastes nogle af disse, vil øvrige målinger fremgå som oversprungne i monitoreringsoverblikket.
Efterladte opgaver
Efterladte opgaver kan opstå hvis:
Medarbejder ikke har adgang til borger (ingen forløb), men borger har efterladte opgaver. Så vises nedenstående skærmbillede.
Medarbejder stadig har adgang til et andet forløb på borgeren, men har mistet adgang til et forløb med opgaver. Her vil medarbejder have mulighed for at vælge forløb i øverste højre hjørne.
Vær opmærksom på at der vises en fejl hvis medarbejderens behandlerteam kun er på borgerens plan og ikke forløb. Her skal teamet tilknyttes forløbet for at kunne håndtere efterladte opgaver.
Håndtering af efterladte opgaver
Ved at trykke på knappen “Se opgaver” kan en liste med efterladte opgaver ses:
For hver efterladt opgave er der mulighed for at fjerne eget behandlerteam eller slette opgaven.
OBS: Hvis medarbejder er det eneste behandlerteam tilbage på opgaven, kan medarbejder ikke fjerne sig selv, men kun slette opgaven.