Håndtering af opgaver

Disse sider er ikke længere gældende, den opdaterede vejledning findes her: Telma brugervejledning

INDHOLDSFORTEGNELSE

 


MONITORERING

Når du klikker på en specifik borgers opgaver eller tilgår en borger fra siden “Borgere” kommer du til siden “Monitorering”. Fra alle sider med en specifik borger i kontekst kan “Monitorering” også findes i venstre sidepanel.

På siden “Monitorering” kan du se og kvittere for borgerens målinger og besvarelser.

“Monitorering” indeholder alle indsendte målinger/besvarelser, samt visning af fejlscenarier* - og manglende indsendelser fra borgeren.

*Fejlscenarier er indsendte målinger/svar, der ikke kunne beregnes/triageres grundet en fejl. Oplever du et fejlscenarie, som ikke skyldes en manglende udfyldt reference-værdi, skal du indberette det til din landsdels supportfunktion.

image-20240124-094802.png
Siden: Monitorering

TOP-PANEL FOR BORGERSPECIFIKKE SIDER

Top-panelet, vises på alle borgerspecifikke sider.

Her vil du kunne se følgende oplysninger:

  • “Til forsiden” - knap

  • Borgers navn og CPR nummer

  • Hvor mange forløb der er oprettet på borgeren.

  • Link til Telma vejledningerne.

  • “Log ud” - knap

  • Forløbsnavn for dette monitoreringsoverblik.

  • Borgers telefonnummer (hvis det er fyldt ud).

  • Borgers adresse.

  • Telefonnummer på borgers egen læge.

  • Knap til “Planlæg videomøde”, med den specifikke borger.

  • Knap til at oprette “Ny besked”, til den specifikke borger.

TABELLEN

Data vises i kronologisk rækkefølge, fra venstre mod højre, efter nyeste indsendelsesdato og tidspunkt.

Hver række i tabellen repræsenterer en type af indsendt data, fx et spørgsmål eller en måletype.

Hver gang borgeren trykker “indsend” efter en endt aktivitet, oprettes en kolonne. Dvs. at en kolonne afspejler det antal spørgsmål eller målinger, der findes i en given tildelt aktivitet. Det kan derfor både være grupper eller enkeltmålinger, alt efter, hvordan aktiviteten er bygget i systemet.

Hvis der er flere rækker og kolonner, end der kan vises på et skærmbillede, skal du scrolle til siden og/eller ned for at få vist al data.

Hvis et spørgeskema er opsat til, at der er besvarelser, der ikke er vurderet nødvendige til at blive vist i monitoreringsoverblikket - som fx. “Har du brug for at læse vejledningen? Ja/Nej” vil de som standard ikke blive vist i monitoreringsoverblikket. Du kan ved hjælp af toggle-knappen “Vis skjulte rækker” i nederste venstre hjørne vælge at få vist disse besvarelser alligevel.

Funktion: “Vis skjulte rækker” slået fra

SIDEPANELET

Menuen i venstre sidepanel benyttes til navigation i sider vedrørende den specifikke borger.

I venstre sidepanel vises også det samlede antal af ikke-kvitterede målinger og besvarelser.

Du kan kollapse venstre-sidepanelet, ved at klikke på den lille blå pil i bunden af panelet. Gør dette hvis du vil fx vil se mange kolonner på en gang. For at åbne det igen, klikkes på samme blå pil.

BORGER-ID

Du kan se og kopiere en specifik borgers tekniske ID ved at kigge i bunden af venstre sidenpanel. Denne borger ID skal fx. anvendes, hvis du skal indrapportere en fejl på den specifikke borgers monitoreringsside.

 

Du kommer tilbage til siden “Opgaver”, ved at trykke på knappen “Til forsiden” i øverste venstre hjørne af “Monitorering”.

FILTRERING

Du kan filtrere Monitoreringsoverblikket efter aktivitet.

Klik på knappen “Filtrer aktiviteter” for at åbne filtreringsmenuen og sæt flueben ved de aktiviteter, som du ønsker vist i det filtrerede monitoreringsoverblik. Godkend dine valg på knappen “Filtrer monitorering” i bunden af menuen eller tryk “Fortryd”, for at afbryde filtreringen.

Når Monitoreringsoverblikket viser et filtreret overblik vil der også være en tydelig advicering, i øverste venstre side af skærmen, der skal minde dig om, at dette ikke er dit fulde overblik over borgerens målinger og svar.

I øverste højre hjørne, kan du redigere dine satte filtre ved at genåbne menuen eller fjerne den filtrerede visning helt, ved at klikke på kryds-knappen “Ryd filtre”.

 

TIP TIL ZOOMFUNKTION:

Du kan benytte skærmens indbyggede zoomfunktion til at zoome ud/ind for at få vist flere/færre kolonner ad gangen.

På Windows og Linux: Tryk på tasterne Ctrl og + eller Ctrl og -

På Mac: Tryk på tasterne og + eller og -


IKON-FORKLARING FOR TRIAGERINGSFARVE

Triageringsfarven “Rød” eller “Gul”, vises ud for den tilsvarende triagerede besvarelse/måling.

Hvis du klikker på rubrikken, fremkommer et tooltip, der viser præcis, hvordan grænseværdierne er sat for borgeren i borgerens plan. Det kan hjælpe dig til at lave en faglig vurdering af målingen/besvarelsen, og beslutte, hvordan du vil håndtere opgaven.

Hvis målinger og spørgeskemasvar ligger indenfor det besluttede normalområde, vil de triageres som “Grøn”. Grønne triageringer vises dog kun med farve som resultat på siden “Opgaver”, og ikke med farveindikator i tabellen på monitoreringsoverblikket.

Triageringsfarverne afspejler grænseværdisættet på det tidspunkt borgeren har indsendt sin besvarelse eller måling. Derfor kan samme svar/værdi, over tid, have udløst forskellige triageringsfarver.


IKON-FORKLARING FOR EKSTRAMÅLING

Har borgeren sendt en frivillig ekstra-aktivitet, er kolonnen markeret med med en label: “Ekstra”.

 


IKON-FORKLARING FOR BORGERKOMMENTAR

Et taleboble-ikon i forbindelse med et måleresultat, viser, at borgeren har tilføjet en kommentar, mens de udførte den indsendte aktivitet. Klik på ikonet for at læse kommentaren.

Hvis borgeren har skrevet en kommentar til en kombineret måling fx. iltmætning og puls, vil der i monitoreringsoverblikket fremkomme to ens kommentarer.

 


IKON-FORKLARING FOR MANGLENDE DATA

Der findes fire typer manglende data:

  • “Ikke-indsendt data”

Hvis en borger ikke indsender data fra en planlagt aktivitet til tiden, vil kolonnen have overskriften, “Ikke indsendt”, for det planlagte tidspunkt. Der skal handles på en borgers manglende indsendelse af data og kvitteres for dette. Cellerne vises tomme og er farvet lys grå.

  • “Oversprunget aktivitet”

Hvis en borger har sprunget over en måling/spørgsmål i en aktivitet, vises det i tabellen som et ikon, til højre i cellen. Du kan pege på ikonet med musen og få forklaret betydningen med et tooltip.

  • “Fejlscenarie”

En celle med et “!” ikon i en kolonne af indsendte målinger, betyder at data ikke kunne beregnes eller triageres af systemet. Hvis du klikker på ikonet, kan du få et tooltip, der uddyber fejlen. Hvis fejlen ikke kan rettes af dig, skal du kontakte Service og Support.

  • “Tom celle”

    • Hvis en celle er tom, betyder det enten at en måling eller et spørgsmål ikke er blevet præsenteret for borgeren - enten pga. en forgrening i aktiviteten, eller fordi den en gang har været en del af aktiviteten, men ikke længere er det.

    • Eller det kan betyde, at borgeren har været præsenteret for et spørgsmål af typen “vis tekst”, som nogen gange anvendes til at give en information før det rigtige spørgsmål/måling kommer.


IKON-FORKLARING: FEJL PÅ AKTIVITETSNIVEAU

Sker der en fejl på aktivitetsniveau, vises et lille mærkat, hvori der står “Fejl”.


HÅNDTÉR EN OPGAVE

KVITTERING

Kolonner med målinger og besvarelser, der ikke er kvitteret, er markeret ved en tynd blå indikator-streg øverst i den pågældende kolonne.

Derudover er “Kvittér-knappen”, nederst i kolonnen tydelig blå, når der mangler kvittering.

Over “Kvittér-knap” vises antallet af røde og gule triageringer i kolonnen.

Via sidepanelet i venstre side, kan du tilgå alle borgerspecifikke sider, der kan være relevante for håndtering af en opgave. Her kan du blandt andet se grafer over indsendt data, se og tilpasse planer/aktiviteter/grænseværdier og lignende.

Vær opmærksom på at det ikke er muligt at re-aktivere en “Kvittér-knap”, hvis du først har klikket på den.

BEMÆRKNING

Du kan evt. skrive eller tilføje bemærkninger angående ikke-kvitterede opgaver til dine kolleger, ved at klikke på bemærkningsikonet (markeret med en blyant) ved siden af “Kvittér-knappen”. Når der er tilføjet en bemærkning, ændres illustrationen på bemærkningsikonet fra en blyant til en taleboble. En tæller vil vise, hvor mange bemærkninger der findes i bemærkningstråden. Der kan tilføjes flere bemærkninger i samme tråd, ved at klikke på ikonet.

Bemærkningen vil blive vist på siden “Opgaver”, så længe, der ikke er kvitteret for kolonnen. Det er kun den seneste ikke-kvitterede bemærkning, som vises på siden “Opgaver”. Du kan genfinde tidligere bemærkninger på siden “Monitorering” under bemærkningsikonet, også efter kvittering.

Bemærkninger skal ikke forveksles med Noter, som findes i venstremenuen.


NOTER

Du kan skrive noter, som er vigtige information i forbindelse med monitoreringen af en borger. Vær opmærksom på at Noter ikke må bruges til journalføring.

Noter vises i kronologisk rækkefølge efter oprettelsesdato, med nyeste note øverst.

SKRIV EN NY NOTE

Du opretter en ny note ved at markere i feltet: “Skriv ny note…” og begynder at skrive.

Når du er klar til at gøre noten noten synligt for dit team, klikker du på knappen: “Tilføj note”.

Noter registreres med dit navn, dato og tid for publiceringen.

Siden noter er opdelt i en visning af aktive noter og arkiverede noter. Skift mellem disse ved at benytte toggle-knappen i øverste højre hjørne.

RET EN NOTE

Det er kun den, der har skrevet noten, der kan rette sin egen note.

For at aktivere redigering, klik da på blyantikonet:

ARKIVER EN NOTE

Det er ikke muligt at slette en note, da den altid skal kunne genfindes. Derfor arkiveres den i stedet. For at flytte en note til Arkivet, klik da på arkivikonet:

FORTRYD ARKIVERING AF EN NOTE

En note fra arkivet kan genaktiveres og flyttes tilbage til siden for de aktive noter. Dette gøres på ikonet for tilbageførsel fra arkivet:


MÅLINGER; SE GRAFER FOR INDSENDT DATA

I sidepanelet på “Monitorering” kan du se grafer for specifikke målinger over tid.

  1. Klik på menupunktet “Målinger”.

 

2. Vælg hvilken målingstype du vil se præsenteret som graf.

 

3. Vælg perioden du vil se grafen for.

4. Alle måleaktiviteter indenfor den samme målingstype vises som graf uden grænseværdier.

5. Du kan pege med musen på et datapunkt for at se resultatet og intervallet for grænseværdierne for den specifikke dato.

 

 


BESKEDER

Til hver borgers forløb, er der tilknyttet en besked-indbakke; “Beskeder”, hvor du kan se alle afsendte og modtagne beskeder mellem den specifikke borger og dit tilknyttede sundhedsfaglige behandlerteam.

Når du klikker på en borgers besked-opgave fra forsiden, kommer du over i den specifikke borgers besked.

Desuden kan du, når du er inde på en borgerspecifik side, finde den tilhørende indbakke i venstrepanelets menu, under menupunktet “Beskeder”.

 

“Beskeder” giver overblik over alle sendte og modtagne beskeder for borgeren fra det behandlerteam, du er tilknyttet. Beskederne er listet efter overskrift og dato/tid. Der er mulighed for at søge i indbakken, efter overskrift.

Du kan se om en besked er læst af borgeren, hvilket vil vises under den enkelte besked med “Set af borger”.

SVAR EN BORGERS BESKED

Du svarer en borger i en eksisterende beskedtråd, ved at skrive i feltet “Skriv besked…” under tråden. Når beskeden er skrevet, trykker du på knappen “Send”. Du kan se, under din besked, når beskeden er set af borgeren.

SKRIV NY BESKED TIL EN SPECIFIK BORGER

For at skrive en ny besked til en borger, kan du enten gå via borgerens borgerspecifikke sider eller via at fremsøge borgeren fra forsidens faneblad “Borgere”. Se mere om dette i afsnittet herunder.

Fra de borgerspecifikke sider, ligger “Ny besked” knappen i øverste højre hjørne af skærmen.

  1. Klik på knappen “Ny besked”

2. Et “Ny besked” vindue åbner sig og borgeren vil allerede være tilføjet til denne besked, som modtager. Der kan ikke tilføjes yderligere borgere.

 

3. Udfyld “Overskrift”.

4. Udfyld selve “Besked” feltet med dit budskab.

5. Tryk “Send” når du er klar til at sende beskeden eller tryk “Fortryd” hvis du fortryder oprettelsen. Trykker du fortryd bliver dine indtastninger ikke gemt og vinduet lukkes.

SKRIV EN FÆLLESBESKED TIL MANGE BORGERE PÅ EN GANG

Det er muligt at skrive en besked med mange borgere som modtager, fra forsidens faneblad; Borgere.

Markér det antal borgere, der skal modtage din besked. Muligheden for at sende dem en fælles besked kommer frem, lige så snart du begynder at markere.

Tryk derefter på knappen “Ny besked”.

Et nyt vindue åbner og du kan udfylde felterne, på samme vis, som når besked er til en specifik borger.

Fjern evt. borgere efter behov, ved at trykke på kryds ud for navnet.

Er der flere end fire borgere på listen vises modtagerne kun med antal.

Men listen kan redigeres ved at trykke på “Vis alle X modtagere”. Der kan ikke tilføjes borgere på listen, du kan kun fjerne borgere på listen, når du trykker “Vis alle X modtagere”.


VIDEOMØDER

PLANLÆG ET VIDEOMØDE MED EN BORGER

På alle borgerspecifikke sider er der mulighed for at planlægge et videomøde med den specifikke borger.

  1. Vælg den specifikke borger du ønsker at oprette videomødet for.

  2. Klik på knappen “Planlæg videomøde” placeret i næst-øverste topbars højre side.

3. Et vindue til planlægning af videomøde fremkommer. Dette skal udfyldes, og titlen på videomødet, vil blive vist for både borgeren og medarbejdere:

  • “Titel” udfyldes med mødets omhandlende emne.

  • “Dato” vælges på kalenderikon eller skrives i datoformat: dd-mm-yyyy.

  • “Fra” og “Til” er klokkeslæt, der udfyldes i formatet: tt:mm.

Når planlægningsinformationen er udfyldt, bliver “Send” knappen aktiv og blå.

4. Klik på “Send” knappen i bunden af vinduet for at sende mødeinvitationen som en aktivitet til borgeren eller klik på “Fortryd” for at slette udfyldt data og lukke planlægningsvinduet.

5. Et planlagt videomøde vil fremgå af “Opgaver” sidens højrepanel, i listen over kommende videomøder.


REDIGÉR ELLER SLET ET PLANLAGT VIDEOMØDE

Hvis du skal redigere eller slette et møde, skal du på “Opgave” siden under kommende videomøder finde det konkrete videomøde, og klikke på de tre lodrette prikker i højre hjørne. Herefter du kan vælge enten at redigere eller slette videomødet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan tilføje nye borgere til at deltage i et videomøde, som allerede er sendt ud. I så fald er du nødt til at slette mødet, og tilføje de ønskede borgere, titel, dato og tidspunkt på ny og sende et nyt videomøde til deltagerne.

 


UDFØR ET VIDEOMØDE MED EN BORGER

Når du klikker på “Start møde” vil videomødet åbne på en ny browserfane. Du kan starte videomødet op til et kvarter før det planlagte tidspunkt.

Hvis en borger klikker på “Start videomøde”, vil selv mødet ikke begynde. Mødet begynder først, når medarbejderen starter videomødet. Indtil da, vil borgeren være i en vente position, hvor borgeren bliver informeret om, at han/hun venter på værten.

Når både medarbejder og borger har startet videomødet vil borgeren være i fokus på medarbejderens skærm. Medarbejderen kan se sig selv i et lille video-vindue i øverste højre hjørne.

Har borgeren ikke startet videomødet vil en spinner indikere, at der afventes forbindelse.

AFSLUT VIDEOMØDET

Når videomødet afsluttes, vil nedenstående besked vises på skærmen og browserfanen kan nu lukkes.